مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران :
عشایر و مرتع لازم و ملزوم یکدیگر هستند و کمک به حفظ مراتع زندگی و معیشت عشایر را تثبیت می کند.
به گزارش روابط عمومی صندوق عشایری به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، داریوش نعمت اللهی در کارگروه ملی مدیریت چرا و ساماندهی کوچ پائیزه با بیان اینکه کوچ و مدیریت چرا در مراتع دارای اهمیت بسیار زیادی هستند، اظهار داشت: عشایر و مرتع لازم و ملزوم یکدیگر هستند و حفظ مراتع به تثبیت معیشت عشایر کمک می کند و حفظ معیشت عشایر نیز باعث حفظ محیط زیست می شود.
وی با اشاره به اهمیت ساماندهی کوچ و تجهیز ناوگان آبرسانی به عشایر، گفت: ناوگان حمل و نقل سازمان امور عشایر به منظور انجام آبرسانی سیار به عشایر در مناطق ییلاقی تجهیز شده است.
مدیرکل بهسازی امور تولید سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه توزیع سوخت فسیلی در راستای حفظ مراتع و خدمت رسانی به عشایر درحال انجام است، ابراز داشت: استفاده از انرژی های نو در مناطق عشایری از جمله مواردی است که مورد توجه سازمان امور عشایر است و تاکنون 24 هزار سامانه خورشیدی با همکاری وزارت نیرو به عشایر تحویل داده شده است.
نعمت اللهی به طرح های چهارگانه سازمان امور عشایر برای تنوع بخشی به کسب و کار و درآمد عشایر نیز اشاره کرد و گفت: تسهیلات کم بهره و ارزان قیمت از سال 1401 برای حفظ و تصبیت اشتغال عشایر به آنان تعلق گرفته است و سازمان در نظر دارد با اجرای طرح پرواربندی و خروج بخش اعظمی از دام پرواری عشایر فشار به مراتع را کاهش دهد.
مراتع بستر امنیت غذائی هستند
مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز در نشست کارگروه ملی مدیریت چرا و ساماندهی کوچ پائیزه گفت: مراتع بستر امنیت غذائی هستند و اقداماتی که در مدیریت مراتع کشور انجام می شود در راستای حفظ بنیان اکولوژیکی جامعه است.
ترحم بهزاد با تاکید بر اهمیت حفظ مراتع کشور، خشکسالی و کاهش توان زادآوری مراتع، تغییرکاربری مراتع با اجرای طرح های عمومی و عمرانی و معدن کاوی، وجود مرتعدار مازاد، مُشاع بودن مراتع و عدم ساماندهی عشایر فاقد پروانه چرا را از چالش ها و مشکلات بخش مراتع کشور عنوان کرد.
وی ادامه داد: اعمال مدیریت چرا، کنترل و ساماندهی کوچ پاییزه عشایر از مناطق ییلاقی به مناطق قشلاقی از پروژه های مهم سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در راستای تعدیل چالش های موجود در مراتع است.