معاون سازمان امور عشایر ایران:
برخورداری از سه ویژگی ساختار اجتماعی قبیله ای، اتکای معاش به دامداری و شیوه زندگی مبتنی بر کوچ از شروط اصلی شناسایی عشایر در سرشماری کشاورزی است.
به گزارش روابط عمومی صندوق عشایری به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، مهدی میزبان با تاکید بر مشارکت جامعه عشایری در سرشماری عمومی کشاورزی، اظهار داشت: لازم است عشایر در سرشماری عمومی کشاورزی، درباره اسامی ایل، طایفه، تیره و رده های بعدی خود آگاهی کافی داشته باشند.
وی افزود: ماموران سرشماری برای در نظر گرفتن افراد به عنوان عشایر نیازمند اطلاعات دقیق و جامع هستند، بنابراین آگاهی عشایر از وضعیت دامداری ها، موعد و محل های دقیق کوچ بسیار مهم است.
میزبان تاکید کرد: عشایر باید با ارائه اطلاعات دقیق و صحیح با ماموران سرشماری عمومی کشاورزی همکاری لازم را داشته باشند.
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: عشایر برای پاسخ به پرسشنامه ها حتما اعلام کنند خانوار معمولی غیرساکن هستند.
وی یادآور شد: صرف داشتن منزل مسکونی ثابت در یکی از مناطق استقرار ییلاق یا قشلاق یا آبادی های روستایی برای سکونت مقطعی تعدادی از اعضای خانوار مانند فرزندان دانش آموز یا افراد سالخورده به معنی اسکان نیست و سکونت مقطعی در سرپناه مسقف، عشایر را اسکان یافته و یکجانشین نخواهد کرد.
میزبان گفت: تا زمانی که خانوارهای عشایری کوچ کرده و اتکای اصلی معاش شان بر دامداری باشد، عشایر کوچنده تلقی می شوند و امر اسکان و یکجانشینی عشایر در ارتباط با تغییر شغل و منبع اصلی کسب درآمد و تامین معیشت عشایر قابل معنی است.
ششمین سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبان تا ۲۶ آذرماه سال جاری به مدت ۴۵ روز در سراسر کشور اجرا می شود.